Dobrodošli!

Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

torsdag 16 september 2010

5 saveta kako da oporavite kožu posle leta

Upravo sam se vratila sa letovanja i kao i svake godine osećam i vidim promene na svojoj koži. Iako sam od onih koji se čuvaju Sunca i stalno se nešto mackam, Sunce, more i vrućina su učinili svoje. Možda i ti osećas kako ti se koža malo zateže, možda su i neke borice vidljivije nego inače. Evo mojih 5 kako da povratiš sjaj i elastičnost koju je tvoja koža imala pre leta i da se spremiš za jesen!
1. Dobar piling lica i telaNajbolje je naravno otići na detaljni tretman lica i tela u neki salon. Međutim, ako ne možes to sebi da priuštiš, ima dosta stvari koje možeš da uradiš i sama. Bitno je da se suva i mrtva koža ukloni sa površine i omogući disanje kože kako bi ona povratila svoju elastičnost i sjaj.
2. Hidrantna i hranljiva maska. Za lice se najčešće koriste dve maske. Jedna sa ciljem hidratacije, tj. vraćanja vlažnosti kože, i druga koja je hranljiva i treba da nahrani lice potrebnim materijama.  Kada imate masku na licu slobodno stavite i deblji sloj lagane antirid kreme oko očiju ili osvežavajući gel, i pustite koži da upije sve što joj je potrebno.
Važno, nemojte pušiti dok imate maksu na licu! Prepustite se uživanju. Pustite neku dobru muziku, zatvorite oči i mislite o nečemu lepom. Najbolji efekat maske postićićete ako malo dremnete J
3. Jača i hranljivija krema za lice. Tokom leta obično koristimo hidrantne kreme koje imaju laganu strukturu i daju koži vlažnost. Međutim, na prelazu godišnjih doba, zatim na jesen i zimu bitno je da promenimo kremu i izaberemo nešto jače, što će sprečiti vetar i druge spoljašnje faktore da suše našu kožu.
4. Hranljivo mleko ili puter za telo. Koža na telu takođe trpi promene tokom leta i gubi vlagu. Zato je bitno da se ta vlaga povrati a to ćete učiniti koristeći hranljivo ili hidrnatno mleko ili puter za telo. Puter je dobar jer stvara zaštitni sloj na koži i sprečava da koža gubi vlagu.
5. Pijte mnogo vode. 2,5-3 litara vode je možda i najvažniji savet za lepotu koji ćete dobiti. Voda izbacuje toksine, prenosi hranljive materije do kože i hidrira kožu iznutra.
Ako ti se svideo članak prati me :) Obećavam gomilu dobrih saveta i interesantnih događaja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar